STOOTNAGEL (UNGUIS PULSUS)
De oorzaak van de stootnagel ligt meestal in een trauma net zoals bij een blauwe nagel. Als de nagel beschadigd wordt door bijvoorbeeld stoten of te kort knippen wordt de lengtegroei belemmerd doordat het nageluiteinde tegen de teentop aankomt. De top van de teen en het vetpolster is hoger en de nagel kan er niet overheen groeien, de nagel zal alleen in dikte toenemen. Ook na het loslaten van een trauma nagel kan er een nieuwe nagel ontstaan die een stootnagel vormt.

WAT KUNT U ZELF DOEN?
Geef uw tenen de ruimte in schoenen, klik hier voor schoenadvies. Knip uw nagels niet te kort, klik hier voor tips over voetverzorging. Zorg ervoor dat u uw tenen goed beschermt met sokken tijdens het sporten. Een beschadigde nagel komt geregeld voor bij sporten zoals voetbal, tennis en wandelen.

WAT KAN UW PEDICURE DOEN?
Uw pedicure zal de stootnagel regelmatig dunner frezen en eelt dat is ontstaan door de druk van de nagel verwijderen. Met een stuk pleister kan geprobeerd worden om de teentop en het vetpolster naar beneden te drukken waardoor de nagel verder kan groeien. Als dit niet voldoende is kan een kunstnagel (gel/acryl) op de stootnagel de groei begeleiden. Uw pedicure kan u hiervoor verwijzen naar een medisch pedicure.

Contact