KLOVEN (RAGADEN)
Kloven ontstaan als barsten of scheuren in de huid. De huid van de voeten bevat van nature weinig talgkliertjes en is daardoor droger. Vaak zien we kloven op de hielen in de droge huid waar sprake is van hard eelt of juist in de vochtige huid tussen de tenen bij een schimmelinfectie.
Door het klepperen van slippers die bij elke stap tegen de hielzool slaan kan er in de zomerperiode meer last ondervonden worden van eelt aan de hielen. Maar ook overgewicht, zwaar werk en een droge huid spelen een rol.
Als de eeltlaag dik is en de huid is droog kan het eelt diepe kloven vertonen, open kloven zijn pijnlijk en vergroten de kans op infecties.

WAT KUNT U ZELF DOEN?
Tijdig bezoek aan uw pedicure kan voorkomen dat er kloven in het eelt ontstaan. Na het behandelen van de kloven zal de pedicure u adviseren uw huid regelmatig te verzorgen met een goede voetenbalsem en eventueel de aanschaf van ander schoeisel. In de praktijk zijn verschillende producten te koop voor de behandeling van droge voeten/kloven. Vraag uw pedicure om advies.

WAT KAN UW PEDICURE DOEN?
De pedicure zal uw kloven handmatig of machinaal behandelen door de harde randen te verwijderen. De randen belemmeren de genezing van de zachte kwetsbare huid in de diepte van de kloof, deze huid is dun en kan bloeden, maar moet van binnenuit herstellen. De pedicure zal bij bloedende kloven de wondjes behandelen en u een thuisadvies meegegeven voor de behandeling thuis. Honingzalf verzorgt de droge huid en is tegelijkertijd antibacterieel, deze zalf is verkrijgbaar in de praktijk.

 

Contact