DUURZAAM ONDERNEMEN

Voet bij stuk wil graag duurzaam ondernemen met aandacht voor de medemens en respect voor de aarde en het milieu. Bij duurzaam en verantwoord ondernemen denken wij aan de balans tussen de 3 P’s: people, planet, profit. Profit? Ja, de doelstelling is om winst te maken, maar niet ten koste van álles.

Voet bij stuk werkt met handdoeken en textiel van duurzaam verbouwde katoen, zacht, met een zuiver geweten.

Voet bij stuk is zuinig met energie: ons linnengoed en de werkkleding worden gewassen op een eco-programma en gedroogd met een energiezuinige warmtepompdroger. Voet bij stuk maakt zoveel mogelijk gebruik van energiezuinige verlichting en deze is alleen aan als er iemand in de praktijk aanwezig is. De boiler is aangesloten op een tijdklok en de standaardtemperatuur is verlaagd. De apparatuur staat niet op stand-by na gebruik, maar uit. 

Voet bij stuk levert afval gescheiden in. Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dat bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Gebruikte mesjes worden verzameld in een veilige mescontainer en afgevoerd als medisch afval. Instrumentenreinigers en desinfectanten welke niet op het riool mogen worden geloosd worden als KCA aangeboden bij de gemeente.

Voet bij stuk koopt duurzaam in, bij voorkeur bij lokale ondernemers. In de praktijk gekochte producten worden zonder tasje meegegeven aan de cliënten.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Naast de twee P’s van planet en profit is de derde P van people. Voet bij stuk heeft de wens om maatschappelijk betrokken te zijn. Naast de zorg en aandacht voor en betrokkenheid bij de cliënt, steunt Voet bij stuk jaarlijks één of meerdere goede doelen door sponsoring of met een financiële bijdrage.

2017: Europa Kinderhulp en de Blote Voeten Tocht
Europa Kinderhulp biedt kansarme kinderen een onbezorgde tijd bij vakantiegezinnen in Nederland.
Stichting Hamlun Fistula organiseert de jaarlijkse Blote Voeten Tocht om geld in te zamelen voor hersteloperaties van jonge moeders in Ethiopië.

2018: Energy4Alp, Ons Huis en St. Verborgen Armoede Nunspeet
Energy4Alp is een sportief evenement waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor de Alpe d’Huzes.

De deelnemers aan de Nunspeetse avondvierdaagse van Ons Huis ontvangen een voet- en onderbeenmassage.
Sponsoring van de Burendag van WOC De Binnenhof.
Voet bij stuk wordt donateur van Stichting Verborgen Armoede Nunspeet

2019: Actie Roegans, 2Bike4Alzheimer
Actie Roegans voor KWF. Bij het lezen van dit artikel was meteen duidelijk dat we Casper tijdens deze monstertocht, bij het inlossen van zijn belofte én dit goede doel graag ondersteunen. Zijn belevenissen zijn te lezen in de blogs op www.roegans.nl.
De medewerkers van de Zorg- & Comfortwinkel doen mee met een team aan de 2Bike4Alzheimer, namens de zorgwinkel in Nunspeet gaat Marrie de Zwaan deze uitdaging aan.

Ook in 2019 willen we graag weer bijdragen aan maatschappelijke organisaties en goede doelen, heeft u een idee waarbij wij u kunnen ondersteunen, neem dan even contact op!.

Contact